Jakość usług z zakresu dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji w Polsce uległa drastycznemu pogorszeniu. Niestety, systemy ochrony przed szkodnikami w wielu firmach branży spożywczej, mięsnej czy też gastronomicznej nie spełniają swoich zadań i wymogów systemów jakości oraz audytorów. Wprowadzane przez nas procedury zabezpieczeń zakładów przez szkodnikami zapewniają faktyczną ochronę produktów żywnościowych zgodnie z założeniami systemów GMP, GHP, HACCP, IFS/BRC, AIB i wszelkich jednostek kontrolujących. Proszę sprawdźcie Państwo nasze kwalifikacje zawodowe.
W myśl zasad IPM, czyli zintegrowanego systemu kontroli szkodników (standard światowy) uważamy, że stostowanie metod chemicznych w ochronie przed szkodnikami jest skuteczną, ale nie jedyną metodą. Zwalczamy szkodniki metodami ekologicznymi, gdy jest to efektywne i skuteczne, a także doceniamy rolę profilaktyki w myśl reguły, że lepiej jest zapobiegać niż leczyć.
Niezbędnym elementem dobrej ochrony zakładu przed szkodnikami jest pełna dokumentacja, którą zapewniamy.