System ochrony przed szkodnikami, a HACCP

HACCP jest to system mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, poprzez identyfikację występujących zagrożeń (chemicznych, biologicznych i fizycznych) i określeniu metod ich eliminacji lub zredukowania.

bezpieczna żywność z firmy posiadającej HACCP

Wprowadzenie systemu HACCP jest obowiązkowe w zakładach zajmujących się produkcją i obrotem żywności, bez względu na wielkość przedsiębiorstwa. System HACCP, muszą posiadać wszyscy, zajmujący się:

Podstawy prawne HACCP:

Związek HACCP z usługami DDD jest następujący: warunkami niezbędnymi do wprowadzenia systemu HACCP jest spełnienie wymagań dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz dobrej praktyki higienicznej (GHP), a GHP wymaga, aby zakład był zabezpieczony przed szkodnikami(zagrożenie biologiczne).

stacja trutek

Zwalczanie szkodników w systemie HACCP przeprowadzamy zgodnie z metodą IPM (Integrated Pest Management).

Oferujemy:

Zwalczanie szkodników należy przeprowadzać profesjonalnie ponieważ nieodpowiedni dobór metod zwalczania naraża produkt gotowy na zanieczyszczenia chemiczne, stanowiące poważne zagrożenie dla zdrowia konsumentów oraz utratę dobrej reputacji firmy z nim związanej.

Stosowanie przez nas metody zwalczania szkodników w ramach HACCP to metody chemiczne oraz niechemiczne o wysokiej skuteczności działania:

wprowadzamy program ochrony przed szkodnikami

Dotychczas z powodzeniem wprowadziliśmy nasz program ochrony przed szkodnikami w takich obiektach jak: ubojnie, masarnie, piekarnie, cukiernie, restauracje, bary, jadłodajnie, stołówki, hurtownie spożywcze, gorzelnie, drukarnie związane z przemysłem spożywczym, sklepy spożywcze i mięsne.

Specjalistyczny Zakład Dezynfekcji, Dezynsekcji i Deratyzacji Jerzy Spychała. Śniadeckich 5c/4. 64-920 Piła. E-mail: jerzy.spychala@wp.pl. Tel. 603680284 lub 672141714. Piła, Złotów, Chodzież, Wałcz, Trzcianka, Czarnków, Wągrowiec, Jastrowie, Okonek, Debrzno, Więcbork, Wysoka, Wyrzysk, Ujście, Tuczno, Rogoźno, Oborniki Wielkopolskie. Spożywczy, mięsny, gastronomiczny.